GYIK

GYIK

1. Meg kell hogy legyen keresztelve a gyermek, hogy felvételt nyerjen az iskolába?

Nem, nem kell, hogy meg legyen keresztelve. Előnyt jelent, ha igen.

2. Van felvételi eljárás?

Igen, egyházi fenntartású iskolában erre a törvény lehetőséget ad. Egy beiratkozási (leendő első osztályosok) vagy átiratkozási (felsőbb évfolyamok) szándéknyilatkozatot kell kitölteni és leadni a titkárságra. Ezután felvesszük a családdal a kapcsolatot és beszélgetésre hívjuk a gyermeket és gondviselőit. Lelkészi ajánlást kérünk. A helyi református lelkész megkívánja, hogy több alkalommal találkozzon istentiszteleten vagy más hitéketi alkalmon a családdal,  hogy felelősségteljesen  ajánlani tudja a gyermeket felvételre.

3. Hogy ismerkedhetünk az iskolával személyesen?

A leendő elsősöknek Iskolanyitogató programokat tartunk novembertől kezdődően márciusig előre meghirdetett időpontokban. Ekkor bemutatjuk az iskola belső tereit, a leendő tanítókat, órákat látogathatnak. Az óraközi szünetekben információkat kapnak a látogatók az iskola képzési programjáról a felvételi eljárásról ill. a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokról.

A felsőbb osztályok iránt érdeklődők az "Átiratkozási szándéknyilatkozat" leadása után egy személyes beszélgetést követően tekinthetik meg az iskola belső tereit.

Bocskai István Református Oktatási Központ  Szabó Magda Tagintézménye
Dunaűjváros, Bercsényi u.10.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!