Jézus így szólt hozzá: "Azt mondod: »Ha tudsz valamit tenni ...« Minden lehetséges annak, aki hisz." ." (Márk9:23.)

Hétkezdő áhítataink, hitélet


Hétkezdő áhítattal kezdjük a napot:

Alsós tanulóinknak: hétfő 7.40 - 7.55 között

Felsős tanulóinknak: kedden 7.40 - 7.55 között

Az áhítatokon való részvétel kötelező!

A hét többi napjain reggeli imádsággal kezdődik a munkanap.

Étkezés előtt, étkezés után hálaadó imádságot mondunk.Osztályszolgálat: havonta egy-egy osztály szolgál a református gyülekezetnek egy zenés, verses összeállítással a felnőtt istentiszetelt kezdetén. Az osztályszolgálaton való részvétel kötelező az éppen soron lévő osztály tagjainak.

Osztályszolgálatok a ref.templomban a 2022/23-as tanévben:

  • 4.a_november; 3.a_december; 3.b_január; 2.a_február; 2.b_március; 1.a_április; 1.b_május

Családi istentisztelet, a hónap 3. vasárnapja:

A vasárnap 9:00-kor kezdődő alkalmak kötetlen és családias együttlétek, ahol sok éneklés mellett, rövid, játékos, gyerekszerű igemagyarázattal igyekszünk mindenki számára közel hozni a Bibliát. Az alkalmak előre láthatóan 25-30 percesek lesznek. Erre az alkalomra nemcsak a "Magdásokat", hanem bármely kisgyermekes családot nagy szeretettel várunk.

Az alsós gyermekek számára a családi istentiszteleten való részvételt igazoljuk a Szabó Magda Református Általános Iskola felé, így könnyen teljesíthető az istentisztelet-látogatási kötelezettségük. A családi istentiszteletre tehát az alsósokat várjuk, míg a felsősök számára a vasárnap 10:00-kor kezdődő istentiszteletet ajánljuk. Minden vasárnap 10.00 órától gyermek-istentisztelet is van. (Dunaújváros, Szent I. u.7.)  

Egy tanévben a tanulóknak  10  pecsétes aláírást kell összegyűjteniük (havonta legalább 1 db)  az istentiszteletek látogatásáról az erre a célra kialakított könyvecskébe. Ha ez június 15-ig nem sikerülne, akkor év végén nem értékelhető, de az augusztusi javítóvizsgáig pótolhatja.  Amennyiben még addig sem sikerül összegyűjteni a min. 10 pecsétes aláírást, akkor sajnos évet kell ismételnie. Bízunk abban, hogy erre nem fog sor kerülni! 

Akiknek a kötelezőn túl a legtőbb összegyűjtött aláírása van iskolai szinten, az jutalomban részesül.

Bocskai István Református Oktatási Központ  Szabó Magda Tagintézménye
Dunaűjváros, Bercsényi u.10.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!